Boom laten snoeien

boom laten snoeien

Bomen laten snoeien in Amsterdam, Haarlem en omgeving

Als ervaren hoveniersbedrijf zijn wij gespecialiseerd in het snoeien en verzorgen van bomen in de regio Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om bomen goed te onderhouden, zodat ze gezond blijven en geen gevaar opleveren voor de omgeving. Onze deskundige hoveniers beschikken over de juiste kennis en materialen om bomen op de juiste manier te snoeien en te verzorgen.

Waarom boom laten snoeien?

Er zijn verschillende redenen om een boom te laten snoeien. Eén van de belangrijkste redenen is dat het de gezondheid van de boom bevordert. Door het snoeien van dode of beschadigde takken, krijgt de boom meer ruimte en energie om te groeien. Daarnaast kan snoeien ervoor zorgen dat de boom een mooiere vorm krijgt en beter in de omgeving past. Ook kan snoeien zorgen voor meer lichtinval op bijvoorbeeld een terras of in een woning. Een andere reden kan zijn dat de boom overlast veroorzaakt door bijvoorbeeld te veel schaduw of te veel bladeren en vruchten. Het is belangrijk om een boom professioneel te laten snoeien, zodat dit op de juiste manier gebeurt zonder de gezondheid van de boom in gevaar te brengen.

Benieuwd naar wat wij voor uw bomen kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.

Hoe snoeien wij uw boom?

Er bestaan verschillende manieren van snoeien. Elke snoeitechniek heeft een ander doel. Hoe snoeien wij?

Lichtsnoei

Lichtsnoei is een snoeitechniek die wordt toegepast om meer lichtinval te creëren in de omgeving van een boom. Bij deze snoeitechniek worden de takken aan de buitenzijde van de kroon van de boom ingekort, zodat er meer licht doorheen kan dringen. Het doel van lichtsnoei is om een betere groei en ontwikkeling van de boom mogelijk te maken, zonder de gezondheid van de boom in gevaar te brengen. Bovendien kan lichtsnoei zorgen voor een betere beluchting van de boom en kan het de weerstand van de boom tegen ziektes en plagen vergroten. Het is belangrijk om lichtsnoei door een professionele hovenier te laten uitvoeren, omdat deze de juiste kennis en materialen heeft om dit op een veilige en effectieve manier te doen.

Opsnoeien

Opsnoeien wordt toegepast om de onderste takken van een boom te verwijderen, zodat er meer ruimte ontstaat rondom de stam. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om onder de boom door te lopen, zonder tegen de takken aan te stoten. Opsnoeien kan ook worden toegepast om meer lichtinval te creëren of om de boom beter in het landschap te laten passen. Bij het opsnoeien worden meestal de takken tot ongeveer 2 à 3 meter van de grond verwijderd, afhankelijk van de gewenste hoogte. Het is belangrijk om opsnoeien door een professionele hovenier te laten uitvoeren, omdat deze de juiste kennis en materialen heeft om dit op een veilige en effectieve manier te doen, zonder de gezondheid van de boom in gevaar te brengen.

Kandelaberen

Kandelaberen is een drastische snoeitechniek waarbij vrijwel alle takken van een boom worden verwijderd, behalve een aantal hoofdtakken die overblijven. Deze hoofdtakken worden vervolgens sterk ingekort, zodat er een soort stompachtige structuur overblijft die lijkt op een kandelaar. Het doel van kandelaberen is om de boom terug te brengen tot een kleinere omvang, om zo bijvoorbeeld overlast te verminderen of om de boom veiliger te maken bij bijvoorbeeld stormachtig weer. Kandelaberen wordt voornamelijk toegepast bij grote, volwassen bomen die te groot zijn geworden voor de omgeving waarin ze staan. Het is echter belangrijk om te weten dat kandelaberen een ingrijpende behandeling is die grote impact heeft op de gezondheid en esthetiek van de boom.

Kandelaberen

Vormsnoei is een snoeitechniek waarbij de vorm van een boom wordt aangepast om deze beter in het landschap te laten passen of om een bepaalde gewenste vorm te creëren. Bij vormsnoei worden takken zorgvuldig gesnoeid om de gewenste vorm te bereiken, bijvoorbeeld bolvormig of kegelvormig.

Toppen

Deze techniek wordt voornamelijk toegepast om de boom terug te brengen tot een kleinere omvang. Het doel van toppen is bijvoorbeeld om overlast van schaduw of takken te verminderen. Het is echter belangrijk om te weten dat toppen een drastische behandeling is die grote impact heeft op de gezondheid en esthetiek van de boom. Daarom wordt deze snoeitechniek afgeraden en wordt het aangeraden om te kiezen voor alternatieve snoeitechnieken, zoals lichtsnoei of opkronen.

Wat kost een boom laten snoeien?

De kosten voor het snoeien van bomen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de boom, het aantal takken dat gesnoeid moet worden en de bereikbaarheid van de boom. Over het algemeen geldt dat hoe groter de boom is, hoe hoger de kosten zullen zijn. Voor een specifieke kostenindicatie kunt u het best contact opnemen of een vrijblijvende offerte aanvragen.

Ook een boom laten kappen?

Naast bomen verzorgen en snoeien biedt Hoveniersbedrijf Schmidt ook andere diensten aan. In Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen kunnen wij bijvoorbeeld ook uw boom kappen.

Boom laten snoeien? Doe een aanvraag!

Bent u op zoek naar een professionele hovenier in omgeving Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp of Amstelveen om uw bomen vakkundig te laten snoeien? Vraag dan nu een offerte aan bij ons. Wij hebben jarenlange ervaring in het snoeien van bomen in Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen. Onze deskundige hoveniers gebruiken alleen milieuvriendelijke snoeitechnieken en zorgen ervoor dat uw bomen er niet alleen mooier uit komen te zien, maar ook gezond blijven. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!

Scroll naar boven