Bomen laten kappen

BOMEN KAPPEN 2

Bomen laten kappen in Amsterdam en omgeving

Als hoveniersbedrijf zijn wij gespecialiseerd in het kappen van bomen in Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp, Amstelveen en omgeving. Wij hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de specifieke wet- en regelgeving die in deze steden geldt voor boomkap. Door onze expertise kunnen wij bomen veilig en efficiënt kappen, zonder schade aan te brengen aan de omgeving.

Waarom boom laten kappen?

Een boom laten kappen kan meerdere beweegredenen hebben. Wij als hoveniersbedrijf weten wat we in een specifieke situatie moeten verwachten en hoe we daarop kunnen handelen. Redenen om een boom te laten kappen zijn onder andere:

Zieke of beschadigde boom laten kappen

Er zijn verschillende redenen om een boom te laten kappen. Eén van de belangrijkste redenen is dat de boom ziek of beschadigd is. Een zieke of beschadigde boom kan gevaarlijk zijn voor de omgeving, omdat takken kunnen afbreken of de boom kan omvallen. Een andere reden kan zijn dat de boom te groot is geworden en daardoor overlast veroorzaakt, bijvoorbeeld door schaduw of het blokkeren van zonlicht. Daarnaast kan het zijn dat een boom op een plek staat waar hij niet gewenst is, bijvoorbeeld omdat hij het uitzicht belemmert of omdat hij de groei van andere bomen of planten in de weg staat. Het is belangrijk om een boom professioneel te laten kappen, zodat dit veilig en efficiënt gebeurt zonder schade aan te brengen aan de omgeving.

Omgewaaide boom laten verwijderen

Een omgewaaide boom kan voor veel overlast zorgen en moet daarom zo snel mogelijk worden verwijderd. Het is belangrijk om dit door een professioneel hoveniersbedrijf te laten doen, zodat dit veilig en efficiënt gebeurt zonder verdere schade aan te brengen aan de omgeving. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het verwijderen van omgewaaide bomen in Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen. Wij beschikken over de juiste kennis en materialen om een omgewaaide boom veilig en snel te verwijderen.

Wat kost bomen laten kappen?

Het kappen van bomen is maatwerk en de kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en locatie van de boom. Wij bieden altijd een heldere offerte op maat, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. Onze tarieven zijn scherp en transparant, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bovendien werken wij snel en efficiënt, waardoor de kosten laag blijven.

Onze werkwijze: veilig en goedkoop

Door de jaren heen hebben wij zo onze eigen methodes ontwikkeld om bomen te kappen. Er is namelijk meestal weinig ruimte beschikbaar bij het kappen. Om de boom dan zo veilig mogelijk te kunnen kappen, klimmen we in de boom en beginnen we bovenin met het verwijderen van takken.


Een tweede medewerker laat vervolgens alle takken voorzichtig met een touw naar beneden zakken. Zo voorkomen we schade aan uw tuin. Bovendien blijven de kosten laag, omdat we geen hoogwerker hoeven te gebruiken.


We zorgen ervoor dat we veilig uw bomen kappen, ook als ze over kwetsbare structuren hangen, zoals een serre, schutting, schuurtje of het dak van uw huis. Wilt u ook een of meerdere bomen rond uw huis laten kappen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

  • Altijd een vrijblijvende offerte;
  • Altijd garantie;
  • 10% korting bij direct inplannen;
  • Prijs vooraf besproken is de eindprijs;
  • Prijs indicatie aan de hand van een foto.

Stronken verwijderen na het bomen kappen

Na het kappen van de bomen, blijven er stronken over in de grond. Deze stronken kunt u gewoon in de tuin laten staan. Alleen u ter plekke wilt gaan bouwen of bestraten, moeten de stronken eruit gehaald worden. Ook als er gras in de tuin gelegd gaat worden, is het meestal beter om de stronken te verwijderen.

Stronk niet verwijderen

  • Als u de stronk gewoon laat zitten, verwijdert de natuur hem vanzelf. Al kost dat natuurlijk wel wat tijd. Om het afbraakproces te versnellen, kunnen we gleuven in de stronken zagen. In deze gleuven blijft regenwater staan, waardoor de stronk eerder gaat rotten en verdwijnt.
  • Plaats een paar klimopplantjes (Hedera Helix) naast de stronk. Deze pakken de stronk na verloop van tijd helemaal in en onttrekken hem zo aan het zicht. Ook kunnen we bijvoorbeeld een gat in de bovenkant zagen, waar u planten in kunt zetten. De stronk fungeert dan mooi als natuurlijke plantenbak en voedingsbron. Uiteindelijk zullen de wortels van de planten de stronk verteren.
  • Laat u zo’n 1m50 van de stam staan, dan kunt u daar bijvoorbeeld een vogelvoederhuisje op zetten. Is de stam dik genoeg, dan kunnen we er voor u een leuk voederhuisje in zagen. Staat er nog een dikke stam? Dan kunnen we tussen de 1 à 2 meter laten staan en de stam verzagen tot een mooi beeld. Leuk en origineel voor in de tuin!

Stronk verwijderen in Amsterdam

Als de stronk niet te groot is, verrichten we de nodige graaf- en hakwerkzaamheden, waarna we de stronk eruit trekken met een kleine hijskraan. We gebruiken hierbij een handige, inklapbare hijskraan. Deze kan gewoon door het huis, zodat we er in de achtertuin mee kunnen werken. Is de stronk wat groter, dan kunnen we hem wegfrezen met een zogenaamde stobbenfrees. De stronk wordt dan helemaal vermalen tot een diepte van ongeveer 30 à 40 centimeter. Wij kunnen alle stronken verwijderen in Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen.

Wetgeving rondom bomen kappen

In Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp en Amstelveen gelden verschillende regels voor het kappen van bomen. Zo is het in de meeste gevallen nodig om een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Indien u een boom wilt laten kappen door ons, moet u altijd een kapvergunning aanvragen bij de gemeente. Deze vergunning heeft u hoe dan ook nodig, want ook als de boom op uw eigen grond staat, geldt de regel dat u een vergunning moet hebben. Deze aanvraag dient u bij de gemeente in, waarna zij een besluit nemen over het kappen van de boom.

Boom laten kappen? Doe een aanvraag!

Neem contact met ons op voor het kappen van uw boom in Amsterdam en omgeving. Wij kunnen u voorzien van een prijsindicatie aan de hand van een foto. U neemt contact met ons op middels onze contactpagina.

Scroll naar boven