Bomen kappen

Bomen kappen Amsterdam en omgeving

Jarenlange ervaring met bomen kappen Bomen kappen Amsterdam en omgeving

Wilt u rond uw huis enkele bomen kappen in Amsterdam en omstreken, klopt u dan gerust bij Schmidt hoveniers aan. Wij hebben een jarenlange ervaring met bomen kappen en onze medewerkers zijn in bezit van het diploma ‘European Treeworker’.

Veilig en goedkoop uw bomen kappen

Door de jaren heen hebben wij zo onze eigen methodes ontwikkeld om bomen te kappen. Er is namelijk meestal weinig ruimte beschikbaar bij het kappen. Om de boom dan zo veilig mogelijk te kunnen kappen, klimmen we in de boom en beginnen we bovenin met het verwijderen van takken.

Een tweede medewerker laat vervolgens alle takken voorzichtig met een touw naar beneden zakken. Zo voorkomen we schade aan uw tuin. Bovendien blijven de kosten laag, omdat we geen hoogwerker hoeven te gebruiken.

We zorgen ervoor dat we veilig uw bomen kappen, ook als ze over kwetsbare structuren hangen, zoals een serre, schutting, schuurtje of het dak van uw huis. Wilt u ook een of meerdere bomen rond uw huis laten kappen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte

Bomen snoeien en verzorgen

Ook voor het onderhoud van uw bomen, kunt u ons inschakelen. We gaan graag voor u aan de slag om de bomen in uw tuin te snoeien en te verzorgen. Zo blijven al uw volwassen bomen in prima conditie en wordt de ontwikkeling van uw jonge bomen gevormd en gestimuleerd. Vormsnoeien van uw bomen is uiteraard ook mogelijk. We kunnen onderstaande manieren van snoeien voor u uitvoeren:

Lichtsnoei

Bij lichtsnoei verwijderen we takken om de boom wat minder dicht te maken. Op deze manier krijgt de boom meer zonlicht.

Vormsnoei

We verwijderen takken of maken ze korter. We snoeien de bomen in de vorm die u voor ogen hebt.

Opsnoeien

Bij het opsnoeien halen we de onderste takken van de boom weg. Hierdoor ontstaat er meer licht en ruimte onder de boom.

Kandelaberen

Bij het kandelaberen snoeien we de boom in de vorm van een kaars. Hierbij zagen en knotten we alle taken van de bomen af, tot er alleen een stam overblijft met takkenstompen.

Toppen

Als de bomen in uw tuin te hoog zijn geworden, kunnen we ze toppen. We verwijderen dan het bovenste gedeelte van de bomen. Dit geeft meer zonlicht in uw tuin en woning.

Bomen kappen Amsterdam en omgeving

Stronken verwijderen na het bomen kappen

Na het kappen van de bomen, blijven er stronken over in de grond. Deze stronken kunt u gewoon in de tuin laten staan. Alleen u ter plekke wilt gaan bouwen of bestraten, moeten de stronken eruit gehaald worden. Ook als er gras in de tuin gelegd gaat worden, is het meestal beter om de stronken te verwijderen.

Stronk niet verwijderen

  • Als u de stronk gewoon laat zitten, verwijdert de natuur hem vanzelf. Al kost dat natuurlijk wel wat tijd. Om het afbraakproces te versnellen, kunnen we gleuven in de stronken zagen. In deze gleuven blijft regenwater staan, waardoor de stronk eerder gaat rotten en verdwijnt.
  • Plaats een paar klimopplantjes (Hedera Helix) naast de stronk. Deze pakken de stronk na verloop van tijd helemaal in en onttrekken hem zo aan het zicht. Ook kunnen we bijvoorbeeld een gat in de bovenkant zagen, waar u planten in kunt zetten. De stronk fungeert dan mooi als natuurlijke plantenbak en voedingsbron. Uiteindelijk zullen de wortels van de planten de stronk verteren.
  • Laat u zo’n 1m50 van de stam staan, dan kunt u daar bijvoorbeeld een vogelvoederhuisje op zetten. Is de stam dik genoeg, dan kunnen we er voor u een leuk voederhuisje in zagen. Staat er nog een dikke stam? Dan kunnen we tussen de 1 à 2 meter laten staan en de stam verzagen tot een mooi beeld. Leuk en origineel voor in de tuin! Klik op de foto’s voor een impressie.

Stronk verwijderen

Als de stronk niet te groot is, verrichten we de nodige graaf- en hakwerkzaamheden, waarna we de stronk eruit trekken met een kleine hijskraan. We gebruiken hierbij een handige, inklapbare hijskraan. Deze kan gewoon door het huis, zodat we er in de achtertuin mee kunnen werken. Is de stronk wat groter, dan kunnen we hem wegfrezen met een zogenaamde stobbenfrees. De stronk wordt dan helemaal vermalen tot een diepte van ongeveer 30 à 40 centimeter.

Hoveniersbedrijf Schmidt

Ijweg 505 A, 2143 CL Boesingheliede

T: 020 773 93 32
T: 06 1289 2920
F: 020 619 45 46
E: hoveniersbedrijfschmidt@gmail.com

KvK 53150929
BTW 67673089B01

Service punten Hoveniersbedrijf Schmidt

- Vrijblijvende offerte
- Altijd Garantie
- 10% korting bij direct inplannen
- prijs vooraf besproken is eindprijs
- prijs indicatie via foto
- tuinaanleg/onderhoud voor elk budget

Sitemap